Chi och Vänner

Chi och Vänner – ett rörelseäventyr.

 

”Vad vill du bli när du blir stor?” Frågade jag sonen, då 8år.

”Jag vill bli illustratör.”

”Vad spännande!”

”Tror du jag kan bli det?”

”Självklart. Du kan bli precis vad du vill.”

”Varför blir inte du det då? Författare?”

”Ja.. Jag…. Jag vet inte.. Det får jag kanske bli då…” Sonen kände sig inte övertygad av mitt mummel till svar.

”Mamma, ska vi göra en bok tillsammans?”

”Det ska vi!”

I början på året 2018 tog ett spännande projekt fart. Då ett av våra stora gemensamma intressen var Barn i Balans (rörelseglädje, avslappning, yoga) var det givet att skriva ett rörelseäventyr utifrån det.

Årstider blev till kapitel. Yogapositioner blev till karaktärer. Och varje kapitel skulle dessutom belysa en kroppsdel och känsla utifrån Barn i Balans koncept. Vidare hade Loke sina inputs och önskningar om varje kapitel. Det var en utmaning att ta hänsyn till alla faktorer men det gjorde mig väldigt taggad.

Vi skickade vårt råmaterial till grundaren av Barn i Balans för att  höra hennes tankar om projektet. Med hennes godkännande och fina upplyftande ord finns nu Chi och Vänner i bokform.

 

Förutom att boken är ett magiskt rörelseäventyr ger den oss verktyg att förebygga psykisk ohälsa och bjuder in till självmedkänsla. Vi får nosa på andning och avslappning, långsamma men även snabba rörelser och ta del av olika yogapositioner. Varje kapitel avslutas med en bra känsla att ta med sig under dagen.